10 πολύ χρήσιμα εργαλεία SEO για τον firefox

Μάι 17, 0201 | Seo

Το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης αποτελεί εδω και χρόνια το “Άγιο Δισκοπότηρο” στους κύκλους των επιτυχημένων ιδιοκτητών ιστοσελίδων και είναι μια σύγχρονη και εξελιγμένη εκδοχή του ηλεκτρονικού marketing. Χρησιμοποιώντας τεχνικές SEO μπορεί κάποιος να δει θεαματικές αλλαγές στις επιδώσεις της σελίδας του. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε τις μηχανές αναζήτησης έτσι ώστε να μας βρουν ποιο εύκολα , να κατανοήσουν βασικές πληροφορίες για το περιεχόμενο μας και έτσι να μας κατατάξουν στις πρώτες θέσεις των SERPS.

Η διαδικασία μιας καλής βελτιστοποίησης δεν είναι και εύκολη υπόθεση και συνήθως συνιστάτε να γίνεται από ειδικούς με εμπειρία πάνω στο θέμα. Παρόλα αυτά, το παραπάνω δεν σημαίνει ότι και κάποιος ερασιτέχνης δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Σίγουρα δεν θα κάνει την δουλεία ενός ειδικού αλλά μπορεί να δει αποτελέσματα θετικά χρησιμοποιώντας κάποιες απλές τεχνικές.

Το πρώτο βήμα λοιπόν για κάποιον που θέλει να αρχίσει με την βελτιστοποίηση της σελίδας του είναι όπως στις περισσότερες περιπτώσεις το να έχει στην φαρέτρα του τα σωστά εργαλεία.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 10 σημαντικά και χρήσιμα εργαλεία για SEO που λειτουργούν ως addons στον γνωστό φυλλομετριτή της Mozilla τον Firefox. Στο τέλους του άρθρου θα βρείτε και ένα link που παραπέμπει σε μια συλλογή προσθέτων στο επίσημη σελίδα του Firefox και τα περιέχει όλα (συν μερικά ακόμα).

1. NoDoFollow

To No Do Follow είναι ένα πολύ μικρό αλλά εντελώς χρήσιμο εργαλείο που προσθέτει στο Context Menu (δεξί κλίκ) του Firefox την επιλογή NoDoFollow που ενεργοποιώντας την μπορούμε να δούμε όλα τα URLs Links της σελίδας μας χρωματισμένα σε δύο διαφορετικά χρώματα. Αυτά που θα δείτε με ΜΩΒ χρώμα είναι τα Links που είναι DoFollow , ενώ με ΡΟΖ χρωματίζονται τα ΝοFollow links. Έτσι μπορείτε να δείτε πολύ εύκολα απο ποιους συνδέσμους διαρρεύσει το πολύτιμο Link Juice που είναι υπεύθυνο κατά ένα μεγάλο βαθμό για την αξιολόγηση της σελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

2. RDS bar

H μπάρα αυτή που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας σας περιέχει πραγματικά πάρα πολλά και χρήσιμα στοιχεία για την κατάταξη της σε διάφορες μηχανές αναζήτησης . Αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο αξιολόγησης των SEO επιδόσεων της ιστοσελίδας σας .

3. FlagFox

Το FlagFox εμφανίζει τη σημαία του κράτους που βρίσκεται ο διακομιστής της τρέχουσας σελίδας και προσφέρει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως: ελέγχους ασφαλείας, αναζήτηση whois, μετάφραση, παρόμοιες σελίδες, επικύρωση, συντόμευση URL και πολλές περισσότερες.

4. LocationBar2

To LocationBar2 μας βοηθάει στο να γίνει ποιο κατανοητό το URL στην γραμμή διευθύνσεων του firefox. Καθώς επίσης προσφέρει κάποια χρήσιμα εργαλεία.

5. PageRank Client

Το PageRank Client δημιουργεί μια μόνιμη μικρή μπάρα στην κάτω εργαλειοθήκη του Firefox όπου μπορούμε να δούμε σε κάθε σελίδα που επισκεπτόμαστε το pagerank της !

6. Show My IP

Είναι πολλές οι φορές που πρέπει άμεσα να γνωρίζουμε την IP με την οποία είμαστε συνδεμένοι στο internet .Με αυτό το μικρο εργαλείο μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την δούμε .

7. YSlow

Με το YSlow το οποίο είναι ενα εργαλείο πρόσθετο του FireBug κάνουμε ανάλυση στην ταχύτητα ενός site. Έτσι μπορούμε βελτιώνοντας την να κερδίσουμε όχι μόνο την εκτίμηση των χρηστών αλλά και των μηχανών αναζήτησης που λαμβάνουν την ταχύτητα σαν παράμετρο αξιολόγησης.

8. WorldIP

Με αυτό το πρόσθετο μπορούμε να δούμε χρήσιμες πληροφορίες για την σελίδα μας αλλά και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις όπως το DNS spoofing.

9.RSS icon

Το RSS icon μας επιτρέπει να έχουμε ένα καλύτερο έλεγχο στα Rss Feeds μιας ιστοσελίδας.

10. WebRank ToolBar

Τελευταίο και καλύτερο είναι το WebRank ToolBar , ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μας δώσει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων για τα : Google Pagerank, Alexa, Compete and Quantcast Rank, καθώς και τα backlinks που υπάρχουν για το site μας με την βοήθεια του Google, της Bing και του Yahoo!

πηγη: dea.gr

 

[et_pb_wc_related_products _builder_version=”4.7.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_wc_related_products]
Εγγραφείτε στις Ενημερώσεις μας

Εγγραφείτε στις Ενημερώσεις μας

Εγγραφείτε στην mail list μας για να λαμβάνετε χρήσιμες ενημερώσεις που αφορούν το διαδίκτυο γενικότερα.

Έχετε επιτυχώς εγγραφεί στην mail list μας! Τώρα πρέπει να μεταβείτε στα εισερχόμενα email σας και και να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας στα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα.