Τι είναι τα Backlinks και πόσο αυτά επηρεάζουν την SEO κατάταξη της ιστοσελίδας μου

Μάι 20, 2018 | Seo

Τι είναι τα Backlinks και πόσο αυτά επηρεάζουν την SEO κατάταξη της ιστοσελίδας μου; Μία από τις πιο βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνει κανείς όσον αφορά το SEO της σελίδας του είναι η δημιουργία backlinks

Backlink είναι η σύνδεση της δικής σας ιστοσελίδας με μία άλλη συναφούς περιεχομένου ιστοσελίδα η οποία βρίσκεται ψηλότερο στην κατάταξη από τη δική σας.

Με λίγα λόγια η συνδεδεμένη ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο page rank από τη δική σας.

Η σύνδεση μεταξύ των δύο ιστοσελίδων προκειμένου να λειτουργεί ως backlink πρέπει να είναι κάποιο link  το οποίο να βρίσκεται στη συνδεδεμένη ιστοσελίδα και να “βλέπει” την δική σας ιστοσελίδα.

Το link αυτό το αναγνωρίζουν τα bot του Google  που περιηγούνται διαρκώς τον ιστό και βλέπουν  ότι αυτή η επιπέδου ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ένα link προς τη δική σας ιστοσελίδα έχοντας την πρόθεση να δώσει συμπληρωματικές πληροφορίες προφανώς αξιόπιστες για αυτά τα οποία αναφέρει στο δικό της περιεχόμενο.

Τα links αυτά έχουν τόσο μεγαλύτερη αξία όσο μεγαλύτερη αξία έχει ιστοσελίδα από την οποία προέρχονται.

Η οικοδόμηση ενός ικανοποιητικού αριθμού από backlinks είναι μία υπόθεση που μπορεί να κρατήσει μήνες και ο συνολικός αριθμός backlinks όποιος θα οικοδομηθεί θα πρέπει τελικά να είναι μεγαλύτερος από αυτόν των ανταγωνιστών σας οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις κατάταξης υψηλότερες από τη δική σας.

Φυσικά δεν αρκεί μόνο ο αριθμός των  backlinks να είναι μεγαλύτερος από αυτός των ανταγωνιστών σας αλλά θα πρέπει να είναι στο σύνολό τους ποιοτικότερα από τα αντίστοιχα δικά τους.

Για να οικοδομήσετε ποιοτικά backlinks θα πρέπει κυρίως να αποφύγετε τα link Farms τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να πάρετε μαζεμένα και σε μεγάλο αριθμό backlinks πληρώνοντας κάποια συνδρομή

Αν μπείτε στον κόπο να δείτε σε ποιες ιστοσελίδες  καταχωρούν το link σας θα απογοητευτείτε.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να φροντίσετε να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας και αφού αυτό το διασφαλίσετε να έρθετε σε επικοινωνία με αξιόπιστες  ιστοσελίδες και να τους ζητήσετε ευγενικά να έχουν υπόψιν τους το περιεχόμενο της δικής σας ιστοσελίδας  λινκάροντας  προς εσάς.

Αυτό διότι υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο για μοίρασμα στο διαδίκτυο που αν ο καθένας ενδιαφερόμενος δεν φροντίσει να διασπείρει το περιεχόμενο της δικής του ιστοσελίδας συλλέγοντας backlinks είναι στατιστικά απίθανο να πέσει κάποιος από αυτούς επάνω του.

Γιάννης Βούλγαρης

SEO Expert

[et_pb_wc_related_products _builder_version=”4.7.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_wc_related_products]
Εγγραφείτε στις Ενημερώσεις μας

Εγγραφείτε στις Ενημερώσεις μας

Εγγραφείτε στην mail list μας για να λαμβάνετε χρήσιμες ενημερώσεις που αφορούν το διαδίκτυο γενικότερα.

Έχετε επιτυχώς εγγραφεί στην mail list μας! Τώρα πρέπει να μεταβείτε στα εισερχόμενα email σας και και να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας στα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα.